menubalk


Ademwerk

Stel je voor dat je de zee bent. In je diepste diepten, leeft en bevind zich van alles waar je geen weet van hebt en waar je wel weet van hebt. Mooie dingen als vissen, planten, schelpen. Maar ook rommel als plastic en olie.
Af en toe komen er dingen bovendrijven en spoelen aan op het strand. Plastic is op te ruimen, maar olie is een lastiger iets om op te ruimen. Dit kan voor problemen zorgen. Dan is er ander geschut nodig om het strand weer schoon te krijgen zodat er weer van genoten kan worden.

De zee, dat ben jij. De olie en plastic staan symbool voor “de rommel” die wij met ons mee kunnen dragen. Oud zeer, onverwerkte emoties, angsten, lichamelijke klachten. Dat klinkt als een strand dat een schoonmaakbeurt verdient.

Met ademwerk ga je aan de hand van een geleide ademhaling “de rommel” die aan de oppervlakte ligt in beweging brengen en opruimen. Het is namelijk zo dat wat zich aan de oppervlakte bevind, op dat moment thema is voor jou.
Tijdens een sessie, die gemiddeld 2 uur duurt, is je lichaam in rust. Je zit of ligt op een matrasje. De begeleider helpt je om je ademhaling actief en verbonden te krijgen. Als dit proces op gang komt, zal geblokkeerde energie (“de rommel”) in beweging komen. Dit kan verschillende effecten geven tijdens de sessie. Je kunt warmte of koude ervaren, je kunt pijn of kramp ervaren, je kunt lachen of huilen of andere emoties ervaren. Ook kun je beelden of herinneringen ervaren. De begeleider zal je ondersteunen in dit proces. Zij kan gebruik maken van muziek of bijvoorbeeld drukpunten of massage.
Aan het einde van een sessie mag je rustig bijkomen op een matras. Je kunt je moe voelen, of juist energiek. Wel is er een mate van diepe ontspanning. De begeleider zal je na afloop een kop thee aanbieden en is er ruimte om na te kunnen praten.

De ervaring leert dat je na een sessie ademwerk hetgeen je hebt ervaren met je mee neemt. Dit kan een aantal dagen “doorbewegen”. Dit “doorbewegen” kan zich uiten op jouw eigen persoonlijke manier. Je kunt je moe voelen, je ontspannen of blij voelen. Ook de beelden en ervaringen die je hebt gehad, blijven nog even dichtbij.
Je kunt zelf kiezen hoeveel tijd je tussen de sessies wilt. Dit kan 2 weken zijn, maar ook 4 weken. Gemiddeld komen mensen een keer of 8 voor ademsessies. Vaker of minder vaak bepaal je zelf. En als de “zee” weer vervuild raakt, kun je altijd weer eens terugkomen.

Doorgaans vinden sessies individueel plaats, maar er kunnen ook groepen opgestart worden. De groepen vinden plaats in een serie van ongeveer 6-8 keer met minimaal 3 en maximaal 6 personen. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan er een collega bij zijn ter ondersteuning.

Bij interesse voor een groep kun je kijken bij het kopje groepen/ workshops. Of neem contact op om mogelijkheden te bespreken.

 

© Copyright 2015 - 2024  Zie Mij  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |   Cookies