menubalk


Danstherapie

 

“Dance like nobody’s watching, love like you’ll never be hurt, sing like nobody’s listening and live like it’s heaven on earth.”
Door William W. Purkey.

 

Danstherapie - Zie Mij

Foto met dank aan Martine Klijn

Danstherapie, ook wel vaktherapie dans of creatieve therapie dans genoemd, is een prachtig eenvoudig medium. Aan de hand van bewegings- of dansopdrachten, spel, muziek of materiaal ga je in beweging. Beweging verbergt niets. Het laat zien wat er leeft, stagneert of blokkeert in een mens. Het brengt patronen, pijn en verdriet aan het licht.

De therapeut zal spiegelen, verwoorden en vormgeven wat de thema’s zijn zodat je zelf kunt gaan ervaren en voelen hoe je beweegt en handelt. Van daar uit kan er verandering op gang gebracht worden. Oud zeer kan een plekje krijgen, andere keuzes kunnen gemaakt worden, er komt meer bewustzijn naar jezelf op gang.

Doordat je lekker in beweging bent, kan de drempel om met danstherapie aan het werk te gaan lager zijn dan het kiezen voor een therapeut die verbaal met je aan het werk gaat. Ervaring staat centraal. Hierdoor komt er in de ervaring ook ruimte voor ontspanning en plezier.

Een danstherapie sessie duurt ongeveer 1 uur. Hoe lang een proces en dus de hele therapie duurt, is per persoon en per hulpvraag verschillend. De afspraken kunnen per week of met langere tussenpozen gepland worden. Soms krijg je een thuisopdracht mee.

Voor danstherapie moet er een ruimte gehuurd worden. De locatie kan verschillen.

 

“Laat mij zien hoe uw volk danst, en ik zal u zeggen of zijn beschaving ziek of gezond is” door Confucius, denker en sociaal filosoof uit het oude China, +/- 500 v. Chr.

 

 

 

 

© Copyright 2015 - 2024  Zie Mij  |   Alle rechten voorbehouden  |   Disclaimer  |   Cookies